Besök Malmö i jul

Malmö är det perfekta resmålet för den som vill åka till en storstad men som ändå vill hinna med staden på några dagar. I Malmö anordnas ofta olika events och staden har många fina sevärdheter. Den som besöker Malmö i jul kan bland annat se Loreens julshow, besöka en mysig julmarknad och åka skridskor i Folkets park.

989738-moving-nicely

Den populära sångerskan Loreen kommer till Malmö i jul med hennes julshow ”En euforisk jul”, skriver SvD Kultur. Showen hade premiär på Moriska Paviljongen i Malmö den 26 november och totalt kommer Loreen att bjuda på 16 föreställningar i jul. Cirkuskollektivet Karavan medverkar i showen och det gör även en soul- och jazzorkester. Konferencier för kvällen är skånska komikern och skådespelerskan Nour El Refai.

Gå på julmarknad

Loreen är dock bara en av flera anledningar till varför man ska besöka Malmö i jul och ska man göra det kan boka hotellrum Malmö på nätet. Det kommer även att anordna ett antal olika julmarknader med juldekorationer, godsaker och pyssel för barnen. På Gustav Adolfs Torg anordnas en julmarknad mellan den 12 december och den 28 december. Här kommer det att säljas mat, hantverk och julgodis. Här kan man även komma och träffa tomten och tomtemor i deras mysiga julverkstad. Eftersom att julmarknaden ligger mitt i city kan man passa på att hitta julkappar till nära och kära i någon av stadens 800 butiker. Den som föredrar ekologiska produkter som producerats av lokala bönder kan besöka Bondens egen julmarknad på Drottningtorget den 13 december. Läs mer.

Åk skridskor i Folkets park

Den som vill vara lite mer aktiv under sin vistelse i Malmö kan passa på att åka skridskor på Folkets Parks isbana, skriver Sydsvenskan. Inträdet är alltid gratis och på vardagar mellan 15 och 18 och helger mellan 11 och 16 kan man låna hjälm och skridskor.