Besök Skåne i sommar

Det är inte svårt att förstå varför Skåne är Sveriges kanske populäraste turistområde, särskilt under sommarmånaderna juni, juli och augusti. Få ställen har så mycket att erbjuda som Skåne, och letar du efter en härlig svensk sommar är det dit du ska åka. I Skåne finns allt från pulserande storstadsliv i Malmö och semesterlyx i Båstad, till pittoreska byar på Österlen, härligt naturliv i norra Skåne och vackra sandstränder som omger nästan hela landskapet.

Österlen är området omkring Tomelilla och Simrishamn, vilket är Skånes verkliga sommaridyll. På Österlen får du uppleva en harmonisk semester med pittoreska byar, vackra stränder, mysiga caféer, chokladfabriker och äppelmusterier. Vill du njuta av fantastisk natur rekommenderas särskilt Stenshuvuds nationalpark, där du kan vandra i idylliska landskap alldeles intill havet och otroliga sandstränder. Från toppen av Stenshuvud finns även otroliga utsiktsplatser därifrån du kan se stora delar av det närliggande området. Inte heller Kåseberga med de mystiska Ales stenar får missas, där kan du även passa på att avnjuta varmrökt lax i någon av restaurangerna. Andra smultronställen som rekommenderas är:

  • Vårhallarna utanför Simrishamn
  • Haväng i närheten av Brösarps backar
  • Rörums strand vid Knäbäckshusen

Saker att göra i Malmö

Malmö är en stad som sällan sover. Det är en internationell stad med närhet till Köpenhamn och kontinenten. Staden erbjuder ett rikt uteliv, shopping och fina restauranger, men också närhet till hav och natur. Det finns mycket att hitta på i Malmö. Sevärdheterna är många, så ta in på ett hotell och utforska hur smultronställena avlöser varandra. En sevärdhet som inte får missas är slottet Malmöhus, som faktiskt är Nordens äldsta bevarade renässansslott. I närheten av slottet finns parkområden, caféer och restauranger och även den gamla väderkvarnen Slottsmöllan. En annan sevärdhet är Västra Hamnen. Att äta middag på någon restaurang i området och sedan gå en kvällspromenad längs havet är en mysig upplevelse för en sen sommarkväll. Vid Västra Hamnen ligger även Turning Torso, som med sina drygt 190 meter är Nordens högsta byggnad.

 

Under sommaren finns även flera årliga evenemang som äger rum i staden. I augusti äger exempelvis Malmöfestivalen rum, vilken kan rekommenderas starkt för inte bara den musikintresserade utan också för den som bara vill njuta av den härliga atmosfär som omger stadskärnan under dessa dagar.