Billiga hotell är guld värt

På jakt efter boende för semestern så är det alltid guld värt att hitta de bästa och billiga alternativen. Hur man sedan gjorde för i tiden vet man ej men idag finns det gott om bra verktyg på nätet som ger oss möjligheten att söka och jämföra hotell och resor. Vi utnyttjar Google till att söka men även bra sidor som Travelpartner.

Vi reser allt oftare och i och med det är vi mer angelägna att söka efter ett billigt hotell som även håller en hög standard. Detta gäller inte minst att resa inrikes och bo på hotell här hemma i Sverige, de flesta önskar att få veta vad andra tyckt och även jämföra priser.

Semestra i Skåne

Ett stort antal svenskar väljer nu att semestra i det trygga hemmet istället för att bege sig ut i Europa. Man väljer att finna de vackra platserna i Sverige, såsom den ”Franska Rivieran” längst Skånes kust. Man kan välja vilket som föredras och just den västra 15 mil långa kusten är för den som vill glassa i Båstad till de som vill spana mot Danmark och hänga med familjerna på den västra hamnen i Malmö. På Östra sidan är det Österlen som lockar och den sagovärld som finns där. Från Kristianstad ner till Ystad har man en rad stopp att besöka. Åhus, Kivik, Baskemölla, Simrishamn och många fler städer är helt klart värda ett besök. Om Västkustens satsningar på badstränderna stod det såhär:

Men murarna sprängdes av folkets längtan till havet. Terrasserna som generöst sluttar ned mot havet längs Sundspromenaden blev snabbt proppfulla. Hit kör man sin BMW i sjuttio genom hela stan, cyklar eller helt enkelt tar bussen för att sola, visa upp sig själv och titta på and­ra. Det finns mycket att förundras över, som tatueringar från olika decennier och små hundar som vilar i armvecken under voluminösa biceps.

För den som söker lyx och flärd så är västra Skåne det absolut bästa valet för att semestra, passa på under tennisveckorna i Båstad om det är verklig lyx ni söker. Är det istället vacker naturupplevelse med milslånga sandstränder och vackra strandcaféer så är det Österlen som gäller.