Flytta till Skåne och börja odla!

Tillhör du en av alla de som har varit och turistat i Skåne och slagits av hur underbar natur och miljö som finns där? Du är inte ensam om det. Många, särskilt de som bor i städer annars, kan bli rejält hänförda när de möter den storslagna landsbygden som finns i Skåne. Och då lyfter vi frågan, varför inte flytta ut på den skånska landsbygden? Men herregud tänker du, inte kan jag lämna mitt jobb i staden för att flytta ut på landet? Vad ska jag göra där? Vårt svar är enkelt – det är ett väldigt gynnsamt klimat och det finns många stora ytor – det är klart att du ska börja odla någonting i Skåne! Det finns fler möjligheter än du tror, här är några förslag på vad du kan göra:

  • Det finns många stora åkrar och fält på Skånes landsbygd – där kan det lämpa sig mycket bra att odla olika former av sädesslag om du känner för att slå på stort och sätta igång med ordentligt lantbruk direkt.
  • Odla något som är ganska ovanligt, till exempel senapsfrön eller liknande! Det är något som efterfrågas att få lokalt men det finns väldigt få odlare i Sverige som odlar just senapsfrön, läs mer i den här artikeln i Sydsvenskan där de intervjuar en bonde som odlar senapsfrön. Gör du det ekologisk kan du få väldigt många affärsmöjligheter.
  • Blommor är något väldigt fint som man kan odla och sälja från en lite mindre gård. Om du dessutom fixar en bra budfirma som har tillgång till thermotransport med kylleverans så kan du leverera dina blommor både kortare och längre sträckor! Expressbudet löser din leverans enkelt och smidigt, och du kan frakta blommor till många olika platser på detta sätt.
  • Varför inte odla äpplen eller annan frukt och starta ett musteri? De senaste åren har det fullkomligt exploderat när man ser till antal ölbryggerier i Sverige, och vi spår att cidern kommer bli nästa stora grej. Se därför till att starta ditt eget musteri så kan du framställa fin cider i begränsad upplaga som förmodligen kommer bli väldigt populär!