Från Skåne till Göteborg – weekendtips

Från Skåne till Göteborg – weekendtips

En alldeles perfekt stad att åka till är Göteborg. Det är en stad som är mysig att åka till året runt för att gå på bra restauranger, kolla i häftiga butiker och göra allmänt Göteborgska ting.

Börja med att hitta ett bra boende i Göteborg som passar dina krav och premisser. Kolla in Hotellgoteborg.info för att hitta de bästa hotellen i varierande prisklasser. Men vad kan du hitta på när du väl är där?

Mysiga restauranger i Göteborg

I en artikel från MetroMode kan man läsa om 10 mysiga restauranger väl värda ett besök eller två i Göteborg, som läsare tipsat om. Detta är en perfekt lista att utgå ifrån när det är dags att ge sig ut från hotellet för en måltid. Restaurangerna som det tipsas om är The Barn, SK Mat & Människor, TOSO, La Cucina Italiana, Meet, Ristorante Bellora, Pinchos, Le Pain Francais, Tranquilo och Tapasbaren.

Inredningsshopping utöver det vanliga

Men något som man kanske inte kollar så mycket på när man reser är inredning. Det borde man göra i Göteborg, för där finns 6 inredningsbutiker som alla borde besöka, i alla fall enligt en artikel i Göteborgsposten. En av dessa är Iems Kasertorget, där det finns gott om snygga och coola Buddhafigurer. Även Grönbergs Interiör, Grandmas, RAW interiör, Zara Home och Lilla Soffbutiken sägs vara väl värda att besöka.

Göteborgstips från Glenn Hysén

Om du är sugen på att hitta på mer allmänt Göteborgska ting så ska du nog följa Göteborgaren Glenn Hyséns tips på saker att göra i staden. Han tycker bland annat att du ska äta räkmacka, ta en rejäl pubrunda, gå på fotbollsmatch, gå på spa och äta köttbullar. Såhär säger han om det, enligt Expressen:

”Ät köttbullar! Det finns ett ställe på Hisingen som heter Rosa Mi, och som har köttbullar i absolut världsklass. Stora är de också. Som bandybollar! Och priserna är bra. Normala, liksom.”