Från Skåne till Stockholm

stockholm 1Under sommaren har Skåne varit ett av toppresmålen i Sverige med sina grönskor och fina landsbygd. Nu när hösten ligger runt knuten är Stockholm meckat för turister och människor från andra ställen i vårt avlånga land.

Under sommaren har många vallfärdar till Skåne för att se vackra landskap och platser man sent kommer glömma. Klart man kan resa dit under andra årstider också, men trevligast är det allt under de varmare månaderna. För tips på platser att besöka i Skåne, läs mer här. Men nu är det storstädernas och Stockholms tur. Huvudstaden står i höstskrud och gula och röda fallna löv gör sig vackra bland ståtliga byggnader. Faktum är att många skåningar också beger sig till Stockholm när sommaren är slut.

Stockholms joggingturism

Ska man ta sig en tur till Sveriges huvudstad kan det vara smart att kolla in stockholmshotell.com för att hitta det perfekta boendet. Men, varför blir Stockholm mer populärt än andra svenska städer och orter under hösten och vintern? Dels beror det nog på utbudet av nöjen, vackra stadsvyer och restaurangerna. Stockholm klassas faktiskt som en av världens bästa restaurangstäder. Men i och med de senaste årens träningstrender runt om i världen har Stockholm kommit att bli en populär stad frö träning, speciellt för att jogga i. I DN kan man läsa om turister som snör på sig löpskorna och springer runt i Gamla stans gränder, som vittnar om att det är ett annorlunda och intensivt sätt för att uppleva Stockholm. Man får se saker snabbare och får tid över till annat under sin vistelse, samtidigt som man är hälsosam. Ökade kryssningsturer till Stockholm är också en bidragande orsak till stadens popularitet, enligt SVD:

”Östersjön har blivit en populär kryssningsdestination för bland annat tyska och amerikanska resenärer. Varje år besöker runt 40 olika kryssningsrederier med sina fartyg Stockholm. Staden är både ett populärt resmål och ligger bra till för turister som vill besöka flera städer runt om. Kryssningsturism är big business. Till största del för att turisterna bidrar till besöksnäringen. Totalt spenderar de runt en halv miljard kronor på hotell, restauranger, sevärdheter och shopping. För Stockholms Hamnar innebär det intäkter på 50 miljoner kronor om året.”