Konferensdags!

På jobb behöver man ibland samla alla sina arbetskollegor och några därtill för att hålla i konferenser, årstämmor och annat som seminarier. Detta för att redovisa för företaget hur det går, men också för att få in ny kunskap, nya arbetsmål och ett framtidstänk. Att hålla i en konferens kan också vara nyttigt utifrån det perspektivet att man låter sina anställda träffa nya människor och får göra övningar ihop som gör att man får en starkare grupp och bättre team. Läs mer om konferenser på konferenspoolen.se.

Så fort semestrarna är över sätter de igång – konferenserna. Företag samlas på kursgårdar runt om i Sverige för att diskutera verksamheten och teambuilda. För dig som äger företaget är det viktigt att du får ut bästa möjliga resultat för dina pengar.

Att göra på en konferens

En konferens behöver inte vara stela föreläsningar som pågår på samma sätt i två dygn i sträck. Nej, man kan ordna sin konferens på ett sätt som gör att den publik man har inte tröttnar utan snarare vill stanna kvar. Grunden för en konferens är att se till att man har tillräckligt med yta för så många man blir. Ska man ha en stor konferens kanske det är smart att boka upp en stor lokal som delar av ett hotell eller någonstans där man kan samlas många på en gång (som en stor aula). Det som också är viktigt är att man utser några som får som uppgift att hålla det trevligt omkring sig. Dessa är alltså inga städtanter utan snarare ser till att det är fräscht i lokalerna och att det finns saker att tillgå som papper, pennor, vatten, frukt och mat. Ska man sitta ned mycket gäller det att lägga in vissa pauser då och då så folk får chansen att sträcka på sig.

Men utöver det finns det också läge för att inte bara sitta ned hela tiden, utan man kan alltid involvera gruppen i smågrupper som får sitta ned och tala om olika saker, kanske rentutav lösa en arbetsuppgift. På så sätt rensas luften, man får använda sin kreativa sida och slutligen lära känna nya människor.