Mer sol och vind i Skåne

Är det dags för en resa ner mot Skåne? Är du beredd på att det kan krävas lite extra sollotion eftersom solen lyser starkt i Skåne, men tänk också på vinden som lätt torkar ut den som inte är tillräckligt skyddad. Det är viktigt att tänka på dessa saker även om man bara ska resa inom Sverige, det är som sagt olika förhållanden runt om i Sverige helt beroende på om man befinner sig i norr eller söder.

Semestern är planerad och i år bär det av mot Österlen med allt vad det innebär. Ystads djurpark, Tosselilla i Tomelilla eller Kiviks marknad kanske är det  som har lockat ner barnfamiljerna. Eller är det Simrishamns restauranger vid havet eller de fantastiska Brösarps backar som lockar det kära paret? Oavsett vad man ska göra i Skåne på sommaren så är det viktigt att man skyddar huden om man ska vara ute så pass mycket som man ofta är med denna sortens aktiviteter. Det bästa skyddet får man helt klart med hudvård hos Militus Medical och kolla upp innan vad du har för hudtyp och vilken styrka på sollotionen du behöver. Tänk också på att Skåne är ett platt landskap och därför blåser det betydligt mer här än i många andra delar i Sverige. Återfukta med en fet kräm och håll dig från att bli uttorkad under semestern. Om ni planerar att bada mycket så är det bra om ni inte missar att smörja in er på nytt. Barn ska helst inte vistas i solen med enbart solkräm, kombinera gärna en bra sollotion med kläder då solens strålar fortfarande är otroligt farliga för barn:

– Bästa solskyddsfaktorn är kläder. Om man är känslig mot solen så ta inte av t-shirten, och använd keps.

Två viktiga faktorer som avgör hur lång tid man kan vara tillbringa i solen är hur stark solen är på resmålet och vilken hudtyp man har.(Läs mer om sol och cancer här)