Semestra i Göteborg

Göteborg är Sveriges näst största stad, men i folkmun ses inte staden som en såpass stor stad som den faktiskt är. En stad med både trevliga människor, vackra byggnader, nära till hav och Sveriges bästa kust om hörnet är några anledningar till att många vallfärdar till Göteborg för att semestra.

Göteborg har en väldigt mysig stadskärna som är enkel att ta sig fram i genom att antingen gå till fots eller med spårvagn. Det är därför många väljer att bo på hotell i Göteborg och semestra i staden, för man kan få en upplevelse oavsett vilket resesällskap man än har.

  • Liseberg och Universeum är för barnfamiljer
  • Andra långgatan och Avenyn för den festsugna ungdomen
  • Haga och Linnés fikagator för de fikasugna
  • Skärgårdsbåtar för de som gillar vacker natur och god fisk
  • Slottsskogen och den botaniska trädgården för naturintresserade
  • Lyxrestauranger för finsmakaren

Varför åka till Göteborg?

Då staden har en lång historia och många byggnader som lämnats kvar från 1600-talet finns det både vacker och intressant arkitektur som kan fascinera både unga som gamla. Men även att staden till skillnad från Malmö erbjuder räksmörgåsar och välsmakande fisk som är fiskad precis utanför staden. Dessutom erbjuder staden en skärgård precis utanför staden som är mycket vacker och som på sommarhalvåret ger ett heldagsnöje för alla åldrar. Ute på öarna finns många bra badvikar, fik och restauranger som har öppet året om. Men för den som är sugen på stadspulsen så finns goda shoppingmöjligheter i både kända butiker och mysiga kvartersbutiker i områdena kring Nordstan, Kungsportsplatsen och Haga. Till skillnad från många andra städer, så erbjuder staden promenad-möjligheter i trevliga parker och längs med öppna gator, vilket lätt gör transporten till ett nöje. För de turister som vill uppleva staden på riktigt är Kålltorp, Majorna eller Masthugget attraktiva områden att undersöka för att se hur en riktig göteborgare lever, var de äter och dricker sin fredagsöl. Då är hotell en bra idé, men airbnb är också smidigt för resenären som är intresserad av ett prisvärt boende i stadens hippaste område. För den som är praktiskt lagd är Avenyn och områdena kring Kungsportsplatsen en bra idé.