Upplev det bästa av Skåne

Att semestern blir ett av årets mest betydelsefulla tillfällen är inte speciellt konstigt, med tanke på hur stor del av året som man ägnar åt att arbeta. När man bestämmer vad man ska ägna sig åt under sina lediga veckor ska man inte glömma bort om att det finns gott om vackra platser även inom landet. Man behöver alltså inte åka utomlands för att få se vacker natur och spännande sevärdheter. Så packa ner dina glasögon och gör dig beredd på det Sverige har att erbjuda.

Sällsynta arter i naturreservaten

För dem som gillar att vara ute i naturen, både för naturens i sig och för det djurliv som finns där, är Skåne ett landskap i Sverige som är väl värt ett besök. Här finns nämligen en omväxlande naturen och dessutom över 200 naturreservat där naturen får stå i större fokus än vanligt. Anledningen till att man i Skåne har så pass många olika naturreservat, som är det starkaste skyddet för att värna om naturen, är på grund av att man i regionen även har relativt många olika arter som är hotade att försvinna och att man har många exklusiva naturtyper. Inte har man bara många naturreservat idag, utan det tillkommer dessutom ständigt nya. Under året 2011 bildades det sexton stycken nya naturreservat.

Extra stor tur har man på sin resa om man har förmånen att få syn på någon av de växter eller de djur som är mer sällsynta eller till och med utrotningshotade. Som besökare i ett naturreservat krävs dock att man är extra försiktig och inte på något sätt skadar några växter eller djur. Men njuta av stunden eller fotografera kan man naturligtvis.