Upplev Skånes natur

Upplev Skånes natur

Sugen på att ge dig ut i naturen men inte vet vart du ska ta dig någonstans? I Skåne finns över 200 naturreservat att besöka!

????????????????????????????????????????Visste du att Skåne har fler än 200 naturreservat som bildats för att skydda dess områdes djur- och växtliv likaväl som man vill bevara en värdefull kultur- och naturmiljö? Här finns med andra ord massvis att se och uppleva just eftersom att Skånes länsstyrelse vill skydda alla naturområden för att tillgodose det växande behov av områden för friluftslivet. Så nu finns inga ursäkter längre: köp bra friluftsutrustning från Active Outfit och upplev Skånes natur redan i vår!

”För att ge dem ännu mera livsutrymme har Länsstyrelsen under höst, vinter och vår restaurerat delar av den forna öppna sandmarken i reservatet. Man har tagit bort främmande arter som bergtall och vresros för att få tillbaka sandheden och sandblottor.” läs mer genom att klicka här.

Att tänka på när du är i naturen

Något som är viktigt när man är i naturen är Allemansrätten som säger att var människa har rätten att vara i naturen men att man samtidigt måste visa hänsyn mot natur och djurliv. Med andra ord får man inte förstöra, skövla eller skräpa när man befinner sig ute i svensk natur. Men du får dock plocka svamp, äta bär och fiska – det är Allemansrätten och den gäller på all offentlig mark i landet. Men det finns flera saker som man bör hålla i minnet just när det kommer till Allemansrätten och bara det som står i lagen kan vara svårt att tolka. Därför är ett tips att besöka Naturvårdsverkets hemsida och läsa mer om vad Allemansrätten faktiskt inbegriper under vilken aktivitet.