Upptäck Sverige med bil i sommar

Upptäck Sverige med bil i sommar

Ska du ge dig ut på bilsemester i vårt avlånga land i sommar? Att bila i Sverige är ett utmärkt sätt att se fina platser och upptäcka allt från Skåne i söder till Kiruna i norr.

äldre-par-bil

Istället för att åka på en klassisk charterresa till värmen är det utmärkt att bila i Sverige under sommaren. Då får du chansen att se vårt vackra avlånga land och kanske prova en annorlunda semester än vad du är van vid. Sverige bjuder på enormt mycket att se på under våra sommarmånader. En bilsemester i Sverige kan också vara betydligt billigare än att resa utomlands med hela familjen under sommaren när det ofta är som dyrast att resa. Men det finns några saker att tänka på innan man ger sig ut på bilsemester så planera din bilsemester noga innan du ger dig ut på vägarna.

Bli omtyckt i trafiken

Visste du att bilister som inte håller avståndet är minst omtyckta i trafiken? Ett annat irritationsmoment i trafiken som folk stör sig på är om man inte använder blinkers. Det visar en undersökning som BilPanelen har gjort. Så vill du bli omtyckt under din bilsemester är det viktigt att du håller avståndet och använder blinkers vid rätt tillfällen.

Bilåkandet ökar

Vi svenskar åker mer bil än någonsin och inget tyder på att bilåkandet kommer minska. Den årliga genomsnittliga körsträckan per bil är drygt 1 200 mil och även antalet bilar fortsätter att öka. Den bilen som används mest enligt Trafikanalys är dieselbilen som årligen körs i snitt 1 739 mil, en dieselbil passar perfekt om man ska köra långa sträckor under semestern. Om du ska köpa eller byta bil innan bilsemestern kan du se på bilar på bilweb.se för att hitta en bil som passar för semestern. Tänk också på att se till att bilen är besiktad, servad, lufttrycket i däcken, ha med reservdäck och andra verktyg för att kunna åtgärda småfel som kan uppstå. Se också till att ha en bra försäkring om olyckan skulle vara framme.

Håll hastigheten

Du har trots allt semester så det finns ingen anledning att stressa i trafiken och köra för fort. NFT har gjort en mätning där man konstaterade att mindre än hälften håller hastigheten på 40-väg. Även vid på 50-vägar och 70-vägar var det många som inte håller hastigheten. Tänk på att du inte sparar nämnvärt med tid på att köra lite för fort utan risken för att vara inblandad i en allvarlig olycka ökar istället. Var ute i god tid och planera din resa och undvik stressen i trafiken för att härlig bilsemester.