Vägen till rätt hotell

Äntligen är destinationen spikad och klar. Men när det kommer till att boka hotellrum så är det något man gör sist och ofta något man gör när orken tryter och man vill bara bli klar.

833162-illustration-of-a-gold-medalAtt tänka att det bara är att välja ett hotell som ser bra ut på första bästa bild är något som kan förstöra en hel semester. Ha is i magen och välj med omsorg. Det finns en mängd bra tips att ta till för att hitta ett passande hotell just för era önskemål.

Börja brett och smalna av

Att hugga tag i första bästa hotell är lite som att klocka i ”jag har tur” på Google när man vill söka efter någonting. Det kan ge frukt men leder ofta till en besvikelse. Vad du istället bör göra är att utgå från en sajt som har koll på läget i den stad du vill åka till. Hotell Ystad är en sajt som listar de flesta hotell i Ystad som är värda namnet. Vilket gör att du efter en sökning har några bra hotell att fokusera på. När du sedan har en handfull mängd hotell kan du då börja smalna av och se om de hotellen uppfyller de krav som du ställer:

  • Hur är hotellets läge om man jämför med sevärdheter ni är intresserade av eller närhet till strand eller centrum.
  • Finns det frukost som ingår i det pris ni funnit. Var noga med att ta reda på vad det är som ingår i det pris ni fått fram.
  • Rumstyp: går det att få in en extrasäng och är det en dubbelsäng eller två singelbäddar som ingår?

Vad som även är otroligt viktig är att läsa recensioner av tidigare gäster om vad de har att säga om hotellet i allmänhet med rummen i synnerhet. Du ska alltid ta kommentarerna med en nypa salt då du inte vet vilken avsikt personen bakom en kommentar har, men det ger bra indikationer på vad det är för standard och service på hotellet. Likaså ska du ta det här med hur många olika stjärnor ett hotell har med en nya salt. Om du inte äter med silversked till vardags och är ute efter att bo på de lyxigaste hotellen i världen så är det viktigaste att utgå från vad som är viktigast för dig och vad som ingår i priset så du inte känner dig blåst på konfekten när du kommer fram.